1. Arbuzowa koszulka. Można łatwo wykonać taką samemu! wszystko jest opisane krok po kroku →TUTAJ. Jedną stronę zanurzamy w czerwonym, drugą w zielonym barwniku. Po wyschnięciu malujemy czarną farbą do tkanin pestki i gotowe!
2.Arbuzowa kartka urodzinowa. Jej w prezencie nie może zabraknąć. Jest wiele pomysłów na jej wykonanie, ale ja pokażę wam te, które mi się najbardziej spodobały i uważam że są bardzo łatwe do samodzielnego wykonania.
3.Arbuzowe mydło! Możemy zrobić je samemu. Myślę, że to genialny pomysł na prezent, ale również żeby wykonać takie cudo dla siebie! W tym filmiku pokazane jest, jak takowe zrobić.
https://www.youtube.com/watch?v=Rd_IaNkBFv4
4. A może popularne szyszki ale w kształcie arbuza? Tutaj pokazane jest jak zrobić, ale jakby ktoś nie zrozumiał. to już piszę jak to zrobić.
https://www.youtube.com/watch?v=TiZdCV-UiUQ
Na zieloną część
4 szklanki pianek
3 łyżki masła
4 szklanki ryżu preparowanego
zielony barwnik
Na czerwoną część
5 szklanek pianek
3 łyżki masła
5 szklanek ryżu preparowanego
kawałki czekolady
czerwony barwnik
Przepis jest na dwie tortownice. Roztop pianki z masłem w mikrofali. Wkładaj na 20 sekund i mieszaj. Powtarzaj tą czynność aż się wszystko rozpuści. Wymieszaj z zielonym barwnikiem, aż do osiągnięcia pożądanego koloru. Dodaj ryż preparowany. Nasmaruj ręce tłuszczem, żeby masa nie przyklejała się do dłoni. Dociśnij dokładnie do brzegów tortownicy. Następnie rozpuść kolejne 5 szklanek pianek takim samym sposobem jak na zieloną część. Dodaj barwnik i wymieszaj z ryżem. Jeszcze raz nasmaruj ręce tłuszczem, żeby masa nie przyklejała się do dłoni i wyłóż dokładnie czerwoną masę do środka tortownicy. Włóż na 15 min do lodówki. Po wyciągnięciu wbij kawałki czekolady tworząc pestki. Pokrój na 8 równych części. Smacznego.
5. A może bawełniana torba z arbuzami?TUTAJ pokazane jest jak zrobić ją krok po kroku.
Mam nadzieję, że wam pomogłam i wykorzystacie te pomysły. Jakie pomysły chcecie następnie? Piszcie w komentarzu, lub w wiadomość na FACEBOOKU, na którego serdecznie zapraszam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz